Krantenwijk.Blogspot.nl

vrijdag 9 april 2010

80% dagbladbezorgers blij met krantenwijk

De overgrote meerderheid van de bezorgers van dagbladen in Nederland is tevreden tot zeer tevreden met hun krantenwijk. Volgens onderzoeken is 70% niet snel geneigd zijn of haar krantenwijk in te wisselen voor een ander bijbaantje.

Voor de meeste jongeren die als krantenbezorger werken is het belangrijkste pluspunt dat je in korte tijd best veel geld kunt verdienen. Bijna 60% van de krantenwijk bezorgers verdient meer dan honderd euro per maand. Ruim meer dan de helft van de bezorgers is binnen een uurtje klaar.

Kerst en Oud en Nieuw favoriet

Ook met de waardering die dagblad bezorgers ontvangen zit het goed. Dit is elke jaar goed te merken aan de fooien die worden verdiend met eindejaarskaartjes. De periode tussen Kerst en Oud en Nieuw is dan ook favoriet onder bezorgers. De gemiddelde opbrengst is meer dan
100 euro en dat is voor een bijbaantje natuurlijk veel geld. Echter weten krantenbezorgers ook minpunten te noemen. Grootste irritatiefactor zijn de volle brievenbussen.

Het onderzoek is gehouden onder meer dan 900 bezorgers en is uitgevoerd in opdracht van de NDP (Nederlandse Dagbladpers).
 
Terug naar homepage
Share/Bookmark