Krantenwijk.Blogspot.nl

maandag 11 maart 2013

Krantjes bezorgen: kiezen voor ochtendkrant bezorgen of middagkrant?

Krantjes bezorgen doe je 6 dagen in de week.  Bij het aanmelden of inschrijven als dagbladbezorger heb je de keuze uit 2 mogelijkheden: kiezen voor ochtendkrant bezorgen of de kranten rondbrengen in de middag.

Krantjes bezorgen

Krantjes bezorgen lijkt eenvoudig maar kan redelijk zwaar zijn. Vooral als je kiest voor een krantenwijk in de ochtend. Dit betekent dat krantenbezorgers de krantjes bezorgen voor 07.00 uur. Krantendrukkers werken ’s nachts tot circa 04.00 uur door, waarna de krantenbezorgers vanaf 05.00 uur kunnen beginnen met hun krantenwijk. Het is belangrijk op tijd te beginnen met de ochtendkrant bezorgen. Veel abonnees zijn erg verknocht aan hun dagblad en zijn daarom blij als de bezorger ruim op tijd is.

Waarom wel ochtendkrant bezorgen?

  • het verdient net iets beter dan krantjes bezorgen in de middag 
  • ’s middags lekker vrij zijn 
  • je kunt meer fooien ophalen met afgeven van nieuwjaarskaartjes 

Krantjes bezorgen in de ochtend heeft nog een duidelijk voordeel ten opzichte van kranten rondbrengen in de middag. Volgens onderzoeken onder krantenbezorgers blijkt dat abonnees tussen kerst en nieuwjaar hogere fooien geven aan personen die de ochtendkrant bezorgen. Mogelijke reden hiervoor is de grote waardering voor het bezorgwerk in de vroege ochtend.


Waarom niet ochtendkrant bezorgen?

  • je moet redelijk vroegopstaan (dus niet ideaal voor bezorgers die moeilijk hun bed uitkomen) 
  • ochtendbladen hebben dikke weekendbijlagen
  • in de winter moet je kranten rondbrengen in het donker

Share/Bookmark