Krantenwijk.Blogspot.nl

zondag 10 maart 2013

Krantenwijk | Hoe lang ben je bezig met bezorgen?

Krantenwijk | Hoe lang ben je bezig met bezorgen?
Hoe lang ben je bezig met bezorgen?
Hoe lang je bezig bent met je krantenwijk hangt af van verschillende factoren. Zo is de tijd die je kwijt bent met bezorgen van je middag of ochtend krantenwijk afhankelijk van:
  • het aantal abonnees die je al kranten bezorger hebt; 
  • de afstand die je moet afleggen tussen de brievenbussen in je krantenwijk. 
Gemiddeld ben je tussen de 40 minuten en maximaal anderhalve uur kwijt.

Krantenwijk - bezorgen afgestemd op 1 uur 

Veel kranten distributeurs melden dat een kranten wijk is afgestemd op gemiddeld 1 uur bezorgen. Dit kan natuurlijk ook minder zijn, bijvoorbeeld in het geval dat je maar 30 kranten hoeft te bezorgen. Een krantenwijk heeft normaal gesproken al gauw 70-120 abonnees. In sommige gevallen kunnen bezorgers meer dan 1 krantenwijk doen. Je verdient dan het dubbele.

Op zaterdag bezorg je iets langer

Belangrijk is om te melden dat je op een zaterdag vaak iets langer bezig bent dan op  een doordeweekse dag bezorgen. Dit hangt sterk samen met
de ingesloten bijlages die veel ochtend- en middagkranten hebben. Zo is de ochtendkrant De Telegraaf op zaterdag een flink stuk dikker dan op een dag als maandag of dinsdag. Maar de verdiensten liggen op zaterdag weer hoger dan doordeweeks.


Kranten bezorgen v.s. foldersbezorgen

In vergelijking met foldersbezorgen ben je met kranten bezorgen eerder klaar. Met folders bezorgen ben je gemiddeld een uur tot zelfs 3 uur bezig. Dit is direct afhankelijk van de grootte van je bezorgwijk en bijvoorbeeld of je kant-en-klare folderpakketten bezorgt of deze eerst nog moet vouwen en insteken. Daarentegen ben je met bezorgen van folders slechts 1 of 2 dagen bezig als je het werk over meerdere dagen verspreid. Die vrijheid heb je met bezorgen van kranten weer niet. Elke dag moeten een x aantal abonnees voor een bepaald tijdstip de krant in huis hebben. In geval van de ochtendkrant is dat voor 7 uur 's ochtends en op zaterdag voor 8 of 9 uur.
Share/Bookmark