Krantenwijk.Blogspot.nl

zaterdag 9 maart 2013

Kranten lopen of folders lopen? De belangrijkste verschillen

Krantenwijk lopen vanaf 15 jaar
krantenwijk lopen | 15 jaar en ouder
Lees hier wat de belangrijkste verschillen zijn tussen kranten lopen en folders lopen. Belangrijk verschil is bijvoorbeeld de hoogte van het salaris. Ook verschillen de regels rond bezorgwerk.

Krantenwijk lopen vanaf 15 jaar

Een krantenwijk lopen is mogelijk vanaf 15 jaar. Wie nog geen 15 jaar is, mag alleen folders lopen. Dat zijn de regels. Een van de belangrijkste verschillen tussen beide soorten bezorgwerk is, is dat je voor kranten lopen iedere dag beschikbaar moet zijn. Van maandag tot en met zaterdag. We hebben het hier dan over dagbladen als NRC Next, Telegraaf of Het Parool. Deze kranten verschijnen iedere dag van de week, behalve op zondag.

Krantenwijk lopen verdient beter

Met een krantenwijk lopen verdien je beter dan met een folderwijk. Niet alleen omdat je per bezorgde krant meer salaris ontvangt, maar ook omdat
je nou eenmaal meer uren per week aan het bezorgen bent. Ongeveer 6 tot 9 uur per week. Met folders lopen ben je ongeveer 1 tot 3 uurtjes per week bezig. Deze uren zijn veelal verspreid over 2 tot 3 dagen. Afhankelijk van hoe snel je klaar bent.


Hoogte bezorgvergoedingen verschillen

De hoogte van vergoedingen tussen folder bezorgen en kranten lopen liggen sterk uiteen. Wie 15 jaar is, kan beter kiezen voor het lopen van een krantenwijk. De vergoedingen die worden gegeven voor kranten lopen zijn nagenoeg bij elke distributeur even hoog. Dus het maakt niet echt uit welk bedrijf je kiest.

Een tweede folderwijk nemen

Om met folders lopen toch een redelijk salaris te verdienen, zou je serieus kunnen overwegen een tweede folderwijk te nemen. Of je een tweede bezorgwijk krijgt toegewezen is o.a. afhankelijk van verschillende factoren. Zo moet het bezorgwerk wel binnen de gestelde tijd worden geklaard.

Lees ook:

Share/Bookmark