Krantenwijk.Blogspot.nl

dinsdag 20 april 2010

Folders bezorgen - wat je moet weten over bezorgen van reclamefolders

Vanaf je 13e mag je beginnen met het bezorgen van reclame folders. Je kunt je hiervoor aanmelden bij een verspreidorganisatie als bijvoorbeeld Netwerk VSP of Interlanden.

Waar een verspreider naar kijkt is op welke postcode je woont. Je krijgt namelijk, als er een folderwijk beschikbaar is, altijd eentje bij jou in de buurt toegewezen. In veel gevallen kan dat ook je eigen wijk zijn.

Wachtlijst
Na je inschrijving kom je automatisch op de wachtlijst te staan. Het kan soms erg lang duren voordat je aan de beurt bent. Er moet net iemand zijn die is gestopt. Ook komt het voor dat je gelijk wordt gebeld met de vraag of je kunt beginnen. Voordat je begint met bezorgen krijg je eerst iemand bij je thuis. Deze persoon legt je alles haarfijn uit en je krijgt een bezorgboekje als naslagwerk. Natuurlijk hoort daar ook een plattegrond of stratenlijst bij van de folderwijk waar je gaat bezorgen. Doorgaans is een folderwijk
zo een 250 tot 400 huizen groot. De grootte is afhankelijk van hoe de wijk is vormgegeven.  Een folderwijk met veel flats zal in verhouding ook meer folders tellen. Bij elkaar ben je wekelijks gauw 2 uurtjes kwijt aan het bezorgen van folders.


Alle begin is moeilijk
De eerste keer dat je bezorgen gaat is het even wennen. Misschien dat je schrikt van het aantal afgeleverde folderpakketten of dat je baalt van het feit dat je fiets steeds omvalt. Als je eenmaal een tijdje bezig bent, zul je zien dat het bezorgen steeds makkelijker gaat. Het is belangrijk dat je je precies houdt aan de gekregen stratenlijst, zodat je nergens dubbel bezorgd of een adres vergeet. Let op: het kan zijn dat je maar één kant van de straat hoeft te bezorgen (even of oneven). Het is verstandig je wijk vooraf eerst te verkennen.

Terug naar homepage
Share/Bookmark