Krantenwijk.Blogspot.nl

woensdag 20 juli 2011

Hoe vraag je als bezorger salarisverhoging?

Als bezorger kan het soms slim zijn om salarisverhoging te vragen.  Houd er rekening mee dat dit vaak maar één keer mogelijk is binnen een bepaalde periode. Meestal is dit één keer per jaar. Wij adviseren gebruik te maken van deze kans maar bereid je wel even voor. Lees hieronder alvast enige tips die je verder kunnen helpen.

Salarisverhoging vragen als je net bent begonnen
Vaak dient een eerste periode als een soort van proefperiode waarbij een nieuwe bezorger zich eerst dient te bewijzen. Dit is ongeveer een maand of 6. Maak van deze periode ook echt gebruik om je wijk goed te leren kennen en jezelf trucjes aan te leren waarbij je steeds beter leert bezorgen. Wanneer je geen enkele klacht hebt ontvangen in deze periode, sta je extra sterk in je verzoek om salarisverhoging.

Kwestie van vraag en aanbod
Veel organisaties in Nederland hebben grote behoefte aan bezorgers. Veelal blijven bezorgers slechts enkele maanden bezorgen, waarna ze
stoppen of iets anders gaan zoeken. Probeer bij je contactpersoon te achterhalen of er voor jouw wijk moeilijk bezorgers zijn te krijgen. Dit kun je het beste doen bij aanvang van je nieuwe bezorgjob. Als je eenmaal weet dat er voor jouw bezorgwijk moeilijk bezorgers zijn te krijgen heb je grote kans dat je verzoek om salarisverhoging wordt ingewilligd.

Jobhoppen
Wie echt slim wil zijn informeert - telefonisch of per e-mail - bij verschillende verspreiders of zij bezorgers nodig hebben in jouw postcodegebied. Vraag eerst wat je salaris zou zijn als je voor hen zou gaan bezorgen. Leg dit naast je huidige salaris en maak de afweging of overstappen naar een andere verspreidorganisatie gunstig is. Als een verspreidorganisatie zit te springen om bezorgers is men eerder bereid jouw een aantrekkelijk aanbod te doen.

Bezorgen in een probleemwijk
Voor een aantal gebieden is het extra moeilijk op bezorgers te krijgen omdat niemand daar wil bezorgen. Dit kunnen bezorgwijken zijn die bestaan uit afgelegen boerderijen of bosrijke gebieden waarbij de huizen ver van elkaar liggen. Alle verspreiders streven naar een zo hoog mogelijke bezorgkwaliteit waarbij het erom draait dat het bezorggebied zo goed mogelijk wordt gedekt. Werkzoekenden die bereid zijn te bezorgen in dergelijke gebieden krijgen altijd meer betaald dan gangbaar is. Probeer hierbij te onderhandelen en streef naar een zo hoog mogelijke vergoeding. Uiteraard vraag je jaarlijks om een salarisverhoging met in het achterhoofd dat er in die wijk moeilijk tot geen bezorgers zijn te krijgen.

Tot slot rest ons te zeggen dat alle bezorgers in Nederland recht zouden moeten hebben om een betere beloning. Bezorgen is soms een zware klus en daarom verdienen bezorgers een goede beloning ongeacht je jong of oud bent.

Wij wensen jouw veel succes bij je aanvraag voor salarisverhoging!

Share/Bookmark